Live opdateringer: Snopes dækning af kølvandet på den amerikanske valg i 2020, 11/04/2020

Billede via Joe Raedle / Getty Images

Afstemning i 2020-valget i USA kan være overstået, men misinformationen fortsætter med at tikke. Stop aldrig med faktakontrol. Følg vores dækning efter valget her .

Denne liveblog er komplet - men vores job er ikke udført. Læs liveblog til 5. november.



Spring for at se hvert krav:



Krav fra 5. november | Flytter du lastbil i Det Hvide Hus? | Detroit vælgerbedrageri? | National Stress Awareness Day | Trump advarede mod fortællinger i 2012 | AP rapporterer Biden vinder Michigan | 40k stemmesedler i Georgia afvist? | Trumps 'Major Fraud' tale, faktakontrolleret | Trump vinder Pennsylvania? | Biden slår Obamas stemmeoptegnelse? | Hvordan ville en præsidentovergang se ud? | Nej, Biden indrømmede ikke vælgerbedrageri | Biden vinder Wisconsin | Afstemninger markeret med Sharpies diskvalificeret? | Flere stemmer end registrerede vælgere i Wisconsin? | Modtog Biden 100% af de nye stemmer i Michigan? | Stalin: 'Det er ikke stemningen for folk, der tæller ...' | Aria DiMezzo taber | Trump hævder falsk sejr med millioner af stemmer ikke optalt | Baggrund og tidligere krav | Krav fra valgdagen

Afstemningen er færdig - nu er det bare at tælle.



Som internetets førende websted for faktakontrol har vi målet sandheden bag kandidaternes påstande siden starten af ​​løbet (se en samling faktakontrol, der involverer Trump her og Biden her ) samt rygter om afstemningsproces og hvilke amerikanere kan forvente i dette historiske valg. Og på selve valgdagen, vi kontrollerede misinformation som det skete.

Nu har vi fået nye faktakontroller for at bekæmpe misinformation om valgets resultater. Vi indførte 'rygtevarsler' for at advare læsere, hvor de skulle træde let. Vi bruger disse indlæg til at sende et blik om rygter / misinformation, som vi muligvis ikke har nok oplysninger til, til en komplet faktakontrol med en sandhedsvurdering, men som vi alligevel vil advare publikum om.

Valget processen udvides dage, hvis ikke uger, efter at amerikanerne havde afgivet stemmer på valgaften. Selv under typiske cyklusser, når en pandemi begrænser ikke personlig afstemning og sandsynligvis forårsager en stigning i afstemning ved mail - en metode til afstemning, der kan tage embedsmænd længere tid til at stemme - stater er ikke i stand til at tælle alle afstemninger og lovligt certificere resultater på en nat.



Ikke desto mindre ”kalder” nyhedsjournalister ofte løb på valgaften baseret på stemmer, der tælles kort efter afstemningens afslutning. Disse medieopslag er fremskrivninger , ikke juridisk sanktionerede resultater - og fra morgenen den 4. november forbliver resultaterne i flere stater uklare.

Snopes team af journalister og redaktører vil overvåge disse rapporter nøje, da de fejlagtigt kunne styrke overbevisningen om, at en kandidat har vundet og delegitimere den officielle optælling af stemmeprocessen efter valgaften. Trump-kampagnen forsøger allerede at svække amerikanernes tillid til processen ved at gentage ubegrundede påstande om kriminel aktivitet-når i virkeligheden tilfælde af vælgerbedrageri er minus i sammenligning med antallet af afstemninger ved valg i USA.

Derudover, hvis valgnatresultater læner sig ind Bidens favor kunne der opstå nye problemer. Trump har gentagne gange afvist til begå at acceptere valgresultaterne, hvis han taber, hvilket kan resultere i en hidtil uset forfatningsmæssig krise.

Forstå hvad du hører og ser efter valget med Snopes 'live faktakontrol nedenfor.


Opdater denne side for opdateringer.

Flytter du lastbil i Det Hvide Hus?

11:00pm ET/8:00pm PT


Tilbage til toppen

Detroit vælgerbedrageri?

10:40pm ET/7:40pm PT


Tilbage til toppen

National Stress Awareness Day

7:47pm ET/4:47pm PT


Tilbage til toppen

Trump advarede mod fortællinger i 2012

6:27pm ET/3:27pm PT


Tilbage til toppen

AP rapporterer Biden vinder Michigan

18:15 ET / 15:15 PT


Tilbage til toppen

40k stemmesedler i Georgia afvist?

5:34pm ET/2:34pm PT

lilje på & t bekræfter rygter


Tilbage til toppen

Trumps 'Major Fraud' tale, faktakontrolleret

5:21pm ET/2:21pm PT


Tilbage til toppen

RUMOR ALERT: Trump erklæret vinder i Pennsylvania?

4:56pm ET/1:56pm PT


Tilbage til toppen

Biden slår Obamas stemmeoptegnelse?

4:46pm ET/1:46pm PT


Tilbage til toppen


Hvordan ville en præsidentovergang se ud?

4:37pm ET/1:37pm PT


Tilbage til toppen

Nej, Biden indrømmede ikke vælgerbedrageri

3:46pm ET/12:46pm PT


Tilbage til toppen


Biden vandt Wisconsin

15:10 ET / 12: 10 PT


Tilbage til toppen


Blev Trump-afstemninger markeret med Sharpies diskvalificeret i Arizona?

2:39pm ET/11:39am PT


Tilbage til toppen


Modtog Biden 100% af 128.000 nye stemmer i Michigan?

2:17pm ET/11:17am PT


Tilbage til toppen


Flere stemmer end registrerede vælgere i Wisconsin?

12:14pm ET/9:14am PT


Tilbage til toppen


ethvert forsøg på at afvæbne arbejderne

Stalin: 'Det er ikke stemningen for folk, der tæller ...'

11:53am ET/8:53am PT


Tilbage til toppen


Aria DiMezzo taber

11:20am ET/8:20am PT


Tilbage til toppen


Trump hævder falsk sejr med millioner af stemmer ikke optalt

10:09am ET/7:09am PT


Tilbage til toppen

Baggrund og tidligere krav

8:16am ET/5:16am PT


Tilbage til toppen