Liveopdateringer: Snopes dækning af den amerikanske valgdag i 2020

Afstemning i det amerikanske valg i 2020 kan være overstået, men misinformationen fortsætter med at tikke. Stop aldrig med faktakontrol. Følg vores dækning efter valget her .

Denne liveblog er komplet - men vores job er ikke udført. Læs vores faktakontrol liveblog efter valget.

Spring for at se hvert krav:



Trump hævdede falskt sejr | Bidens 'Green Mile' bemærkninger | Retningslinjer for ferieindsamling i Californien | Trump tweetede ”Racistisk baby”? | Sociale medieplatforms valgindsats | McConnell og kokain? | Hvorfor vælgerne havde perler | Amish Buggies for Trump | Obama-administrator. Byggede bure | Penn. Afstemningsarbejder kontrovers | Biden på arbejdsvisum | Trump i Dumpster? | Giuliani fejlagtigt citat | Kullberg Network genopstår | Trumps 'tabere', 'suckers' bemærkninger | Rygte om fravær fra Pennsylvania | Valget i Georgien 'snyd' | Memphis BLM-skjortekontrovers | 'Antifas plan?' | Sam Elliott godkender Biden? | 'Ulovlig kampagne' i Philadelphia | Afstemning Misinfo Robocalls Target Michigan Voters | Biden-kampagnelogo er 'Tre røde bannere?' | Philadelphia afstemningstegn 'Overtrædelse' | FBI efterforsker Biden Bus Incident? | En guide til vælgerintimidering | 'Super-Predators?' | Læger bliver betalt for COVID-19-diagnoser? | 'Amerika er fantastisk, fordi hun er god?' | Biden forbyder fracking? | Michigans 'Årets mand' | Baggrund og tidligere krav



Tirsdag markerer kampagnens afslutning og begyndelsen på altomfattende stemmetælling i præsidentvalget i 2020 mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den demokratiske kandidat Joe Biden.

Som internetets førende faktakontrolwebsted har vi målet sandheden bag kandidaternes påstande siden starten af ​​løbet (se en samling faktakontrol, der involverer Trump her og Biden her ) samt rygter om afstemningsproces og hvilke amerikanere kan forvente på denne historiske dag.



Nu forbereder vi nye faktakontroller for at bekæmpe misinformation om valgets resultater. Vi introducerer også et nyt indlægformat, vi kalder ikke-klassificeret 'ikke-faktiske kontrol.' Vi bruger disse indlæg til at sende et blik om rygter / misinformation, som vi muligvis ikke har nok oplysninger til til en komplet faktakontrol med en sandhedsvurdering, men som vi alligevel vil advare publikum om.

Valget processen udvides dage, hvis ikke uger, efter at amerikanerne havde afgivet stemmer på valgaften. Selv under typiske cyklusser, når en pandemi begrænser ikke personlig afstemning og sandsynligvis forårsager en stigning i afstemning ved mail - en metode til afstemning, der kan tage embedsmænd længere tid til at stemme - stater er ude af stand til at tælle alle afstemninger og lovligt certificere resultater på en nat.

Ikke desto mindre ”kalder” nyhedsjournalister ofte løb på valgaften baseret på stemmer, der tælles kort efter afstemningens afslutning. Disse medieopslag er fremskrivninger , ikke juridisk sanktionerede resultater.



Snopes 'team af journalister og redaktører vil overvåge disse rapporter nøje, da de fejlagtigt kunne styrke overbevisningen om, at en kandidat har vundet og delegitimere den officielle optællingsproces efter valgaften. Trump-kampagnen forsøger allerede at svække amerikanernes tillid til processen ved at gentage ubegrundede påstande om kriminel aktivitet, når det i virkeligheden er tilfælde af vælgerbedrageri er minus i sammenligning med antallet af afstemninger ved valg i USA.

Derudover, hvis valgnatresultater læner sig ind Bidens favor kunne der opstå nye problemer. Trump har gentagne gange afvist til begå til at acceptere valgresultaterne, hvis han taber, hvilket kan resultere i en hidtil uset forfatningsmæssig krise.

Forstå hvad du hører og ser på tirsdag med Snopes 'live faktakontrol nedenfor.


Opdater denne side for opdateringer.

Trump hævdede falskt sejr

Nov. 4, 04:06 ET / 1: 06 PT


Tilbage til toppen

Bidens 'Green Mile' bemærkninger

Nov. 3, 11:55 pm ET / 8: 55 pm PT


Tilbage til toppen

Retningslinjer for ferieindsamling i Californien

9:28pm ET/6:28pm PT


Tilbage til toppen

Trump tweetede ”Racistisk baby”?

8:50pm ET/5:50pm PT


Tilbage til toppen

Sociale medieplatforms valgindsats

8:46pm ET/5:46pm PT

morgearbejder arresteret efter fødslen


Tilbage til toppen

McConnell og kokain?

7:54pm ET/4:54pm PT


Tilbage til toppen

Hvorfor vælgerne havde perler

7:26pm ET/4:26pm PT


Tilbage til toppen

Amish Buggies for Trump

6:36pm ET/3:36pm PT


Tilbage til toppen

Obama-administrator. Byggede bure

6:19pm ET/3:19pm PT


Tilbage til toppen

Penn. Afstemningsarbejder kontrovers

5:49pm ET/2:49pm PT


Tilbage til toppen

Biden på arbejdsvisum

5:47pm ET/2:47pm PT


Tilbage til toppen

Trump i Dumpster?

5:22pm ET/2:22pm PT


Tilbage til toppen

Giuliani fejlagtigt citat

4:30pm ET/1:30pm PT


Tilbage til toppen

Kullberg Network genopstår

3:32pm ET/12:32pm PT


Tilbage til toppen

Trumps 'tabere', 'suckers' bemærkninger

15:15 ET / 12: 15 PT


Tilbage til toppen

Rygte om fravær fra Pennsylvania

3:06pm ET/12:06pm PT


Tilbage til toppen

møntlov af 1965 lovligt betalingsmiddel

Bush godkender Biden?

2:58pm ET/11:58am PT


Tilbage til toppen

Valget i Georgien 'snyd'

2:53pm ET/11:53am PT


Tilbage til toppen

Memphis BLM-skjortekontrovers

2:31pm ET/11:31am PT

lille sug-en-tommelfinger


Tilbage til toppen

'Antifas plan?'

1:53pm ET/10:53am PT


Tilbage til toppen

Sam Elliott godkender Biden?

1:34pm ET/10:34am PT


Tilbage til toppen

RUMOR ALERT: 'Ulovlig kampagne' i Philadelphia

1:20pm ET/10:20am PT


Tilbage til toppen

Afstemning Misinfo Robocalls Target Michigan Voters

12:54pm ET/9:54am PT


Tilbage til toppen


Biden-kampagnelogo er 'Tre røde bannere?'

12:44pm ET/9:44am PT


Tilbage til toppen


RUMOUR ALERT: Philadelphia Polling Sign 'Violation'

12:12pm ET/9:12am PT


Tilbage til toppen


FBI efterforsker Biden Bus Incident?

11:48am ET/8:48am PT


Tilbage til toppen


var George Floyd en dømt forbryder

En guide til vælgerintimidering

11:18am ET/8:18am PT


Tilbage til toppen


'Super-Predators?'

10:42am ET/7:42am PT


Tilbage til toppen


Læger bliver betalt for COVID-19-diagnoser?

10:15am ET/7:15am PT


Tilbage til toppen


'Amerika er fantastisk, fordi hun er god?'

9:52am ET/6:52am PT


Tilbage til toppen


Biden forbyder fracking?

9:41am ET/6:41am PT


Tilbage til toppen


Michigans 'Årets mand'

9:14am ET/6:14am PT


Tilbage til toppen


Baggrund og tidligere krav

8:58am ET/5:58am PT


Tilbage til toppen